Zondag 10 september van 12.00 u tot 17.00 u vindt in het kader van Stellingwerf 500 jaar een open monumentendag plaats. Ook museum Oold Ark en korenmolen de Weyert zijn dan geopend.

In de korenmolen van Weyert wordt u rondgeleid door vrijwilligers. Er is sfeervolle muziek. U hoort het verhaal van molenaar Weyert Zeephat, die zijn molen verhuisde naar de plek waar het nu staat. Kinderen zoeken verstopte muizen en leren spelenderwijs over de molen. Klaasje Bouma praat via haar handpop Jip met uw kinderen en zoekt mee.


In Museum Oold Ark wordt u rondgeleid langs oud-Nederlandse beroepen. Er staat onder andere een tandartsstoel uit de oude praktijk aan de Quadoelenweg te Oosterwolde (ook een monument, dat u kunt bezoeken tijdens de Open Monumentendag). U ruikt de sfeer van toen. Ook bij het museum kunt u een fietstochtbeschrijving ophalen, die u leidt langs bezienswaardige plekken, die een relatie hebben met het tramverleden.

In de loop van 2016 vinden er verschillende evenementen plaats, die een bezoek aan Molen en Museum extra de moeite waard maken.
Hier een overzicht om alvast in de agenda te zetten:

  • Ambachtendag za 16 juli
  • Friesche Molendag za 10 september
  • Fruitpersdag za 8 oktober (de fruitpers friesland zuid komt naar Makkinga om uw appels en peren te persen. Nader bericht volgt.)

De bezoekers van museum Oold Ark en korenmolen de Weyert komen uit alle windstreken.
Een indruk van hun bezoek kunnen ze achterlaten in het gastenboek. In dit artikel is een samenvatting van die indrukken weergegeven.

Klik hier om het gastenboek te openen.

Hartelijk welkom op onze nieuwe website. Het ziet er allemaal heel anders uit, maar de inhoud zal u vertrouwd voor komen. De website is nu geschikt om bekeken te worden op alle soorten beeldschermen. Of het nu een PC, een Tablet of een Smart-Phone is. Het beeld zal zich telkens aanpassen.