Achtergrond grijs

Op 14 en 15 mei 2022 is het Nationale Molendag, het belangrijkste molenevenement van Nederland. In heel Nederland zijn op deze dagen zoveel mogelijk molens open voor bezichtiging. Het thema
van De Weyert in Makkinga is dit jaar 'Van akker naar bakker'. Op beide dagen is de molen open van 10.00 tot 16.00 uur.

Lees verder:

Van graanzaadje tot een overheerlijk Weyerts Eygen volkorenbrood, een nieuw streekproduct gerealiseerd binnen een straal van slechts 10 kilometer met extra aandacht voor biodiversiteit. Teler Karl Brouwer in Elsloo, Stichting Korenmolen De Weyert in Makkinga en Nijstad De echte bakker in Oosterwolde gaan samen zorgen voor een nieuw uniek streekproduct uit Ooststellingwerf:

Lees verder:

Korenmolen De Weyert in Makkinga doet op zaterdag 9 april 2022 tussen 11.00 en 12.00 uur mee aan de recordpoging om alle draaivaardige molens in Nederland gelijktijdig te laten draaien. Dit is vanwege Het Jaar van de Molenaar.

Het Gilde van Vrijwillige Molenaars viert dit jaar het 50-jarig jubileum en heeft daarom 2022 uitgeroepen tot Het Jaar van de Molenaar.Lees verder:

Op verzoek van De molen “De Weyert” hield de brandweer uit Oosterwolde op maandagavond 17 juni een oefening.
De vrijwilligers wilden graag weten hoe de brandweer een slachtoffer uit de kap van de molen kan halen.

In de kap is niet veel ruimte en de trappen er naar toe zijn zeer steil en smal.
De oefening bestond uit twee gedeelten, het blussen van een brand en het redden van een slachtoffer. In de molen was een klein brandje ontstaan met veel rookontwikkeling.

Lees verder:

Het was tijdens Hollandsche Molendagen 2019 gezellig druk op De Weyert. Zaterdag kwamen al veel bezoekers een kijkje nemen. Zondag hadden de vrijwilligers van De Weyert een Frans pleintje georganiseerd en was het met ca. 150 bezoekers nog veel drukker.

lees verder:

Op 11 en 12 mei 2019 is het Nationale Molendag, het belangrijkste molenevenement van Nederland. In heel Nederland zijn de molens zoveel mogelijk geopend voor bezichtiging.

lees verder:

Wat is er mooier dan het oude ambacht van molenaar te leren en daarna vrijwillig een molen te kunnen bedienen. Op Korenmolen De Weyert in Makkinga kan dat.

Lees verder:
foto: Eelke Rijpkema

 

Op nieuwjaarsmorgen werden de inwoners van Makkinga door de Makkingaster Oudejaars Ploeg (MOP) op de Brink verast met een heuse molen.

Lees verder: