Op zaterdag 13 en zondag 14 mei 2023 is het de 50ste Nationale Molendag, het grootste molenfeest van Nederland. Honderden wind- en watermolen in heel Nederland openen hun deuren voor bezichtiging. Ook korenmolen De Weyert in Makkinga en museum Oold Ark zijn beide dagen open  van 9.30 tot 16.00 uur. De entree is € 2,50 (halve prijs), kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.

Rondleidingen
De molenaars op De Weyert staan klaar voor een rondleiding en vertellen graag over hun passie voor dit ‘levende’ monument en hun beroep dat op de UNESCO lijst van cultureel erfgoed staat. Kinderen kunnen zoeken naar Moppie de molenmuis en een certificaat junior assistent molenaar verdienen. Er is koffie / thee en lekkers. In de molenwinkel kunnen thuisbakkers hun hart ophalen aan de vele bakmixen van De Weyert. In museum Oold Ark gaan bezoekers terug in de tijd. Vrijwilligers vertellen over oude ambachten aan de hand van een grote verzameling historisch gereedschap.

Meer weten?
Meer informatie over de Nationale Molendag 2023 is te vinden op 50ste Nationale Molendag op 13 en 14 mei! | De Hollandsche Molen (molens.nl)