Met dit bord aan de wand wordt de herinnering aan Albert Mulder en aan zijn verzamelwoede, die heeft geleid tot dit museum, levend gehouden. De basis van de collectie van het museum is gelegd door Albert Mulder, die vele jaren oude gereedschappen verzamelde. Over het gereedschap en de beroepen publiceerde hij verschillende boeken, die in het museum ter inzage liggen.

     

Het museum Oold Ark wil op de bezoekers overbrengen: een expositie van allerlei handgereedschappen; veelal vernuftig gemaakt met alleen dat materiaal dat men zich kon veroorloven en de kennis die op dat moment voorhanden was. De rode draad die door de hele collectie loopt is: handgereedschappen. Handgereedschap, de naam zegt het al, de mens was zelf de enige krachtbron.

Lees verder: Collectie

Reacties vanuit het gastenboek van museum Oold Ark 2013

Januari
Erg leuk, veel te zien, Prima rondleiding. Lekker koek en koffie.

Februari
Wij zijn met onze kleinkinderen geweest. Voor hen het helemaal een teruggang in de tijd en heel leerzaam. Voor ons veel herkenning uit vroeger tijden. Pope en Jellie Akkerman

Maart
opening tentoonstelling schilderijen van Aizo Betten Genieten van oude verhalen en prachtige schilderkunst
Liesje Bos
Een heel gezellige morgen en een mooi verhaal
Hiltje Veenstra-Bouma
Een prachtig samenkomen van oud en nieuw
Joke
Een prachtig eupenings verhael van Aizo Betten. En prachtig wark.
Pieter Jonker

Lees verder: Gastenboek

Oold Ark is een geregistreerd museum. Het is ons gelukt om officieel Geregistreerd te worden in het Nederlands Museum Register. Daarmee sluiten wij aan bij de grotere musea zoals Willem van Haren in Heerenveen. Wij hebben hieraan ruim twee jaar gewerkt. Alle procedures beschreven, het beleid en de visie ontwikkelt en dat alles met bestuur en een grote groep vrijwilligers. Wij zijn dan ook terecht trots op deze prestatie. Wij zijn het enige museum in Ooststellingwerf dat opgenomen is in het Museum Register. Op de site www.museumregisternederland.nl vindt u alle geregistreerde musea in Nederland.