In de Spil hangen dit seizoen tekeningen en schilderijen van Aukje Zijnstra. Ze woont aan de lyclamaweg in Makkinga. 


Aukje vertelt: een van mijn hobby’s is tekenen en een beetje schilderen. 
Tekenen doe ik al vanaf dat ik een kleurpotlood kan vast houden. Het is vooral heel rustgevend en erg leuk om te doen. Ik teken voornamelijk met pastelkrijt, wat fijn materiaal is om mee te werken. Ook maak ik tekeningen in opdracht. 

Tussendoor maak ik wel eens een pen- of potloodtekening, wat ook leuk is om te doen. Een schetsboek en een pen, meer heb je niet nodig. 

Ik ben lange tijd lid geweest van een tekenclub, waarbij we ondersteund werden door een lerares van de kunstacademie. Hier had iedereen de vrije keuze in wat je wilde maken en met welk materiaal. Daarna ben ik overgegaan op pastelpotloden en pastelkrijt. De werken die ik maak zijn vaak van voorbeelden of van foto’s die ik maak. 

Schilderen doe ik ook al een tijdje, maar is toch heel anders dan tekenen. Ik gebruik acrylverf. Olieverf heb ik ook geprobeerd, maar dat is niet mijn ding. Ik probeer het schilderen wat meer onder de knie te krijgen. Kijken of dit echt wat voor mij is. 

Het tekenen geeft mij veel plezier en ontspanning. Ik hoop dat u, net als ik, geniet van de werken die hier tentoongesteld worden.