Van graanzaadje tot een overheerlijk Weyerts Eygen volkorenbrood, een nieuw streekproduct gerealiseerd binnen een straal van slechts 10 kilometer met extra aandacht voor biodiversiteit. Teler Karl Brouwer in Elsloo, Stichting Korenmolen De Weyert in Makkinga en Nijstad De echte bakker in Oosterwolde gaan samen zorgen voor een nieuw uniek streekproduct uit Ooststellingwerf:

Weyerts Eygen Volkoren Tarwebrood. De samenwerking van teler, molenaar en bakker bekrachtigen ze tijdens de officiële kick-off met de ondertekening van een intentieverklaring waarbij ze aangeven samen van het project een succes te willen maken. . Wethouder Fimke Hijlkema onthult het informatiebord over Van akker naar bakker bij de molen.

Wanneer?          Zaterdag 14 mei 2022
Hoe laat?           10.30 – ca 11.30 uur
Waar?                Korenmolen De Weyert Makkinga, Lyclamaweg 15, Makkinga

Parkeren kan achter de molen  

PROGRAMMA
10.30 uur Ontvangst met koffie en lekkers
10.40 uur Welkomstwoord en presentatie van het project Van akker naar Bakker: de aanleiding, de status, het vervolg en de toekomst door Dennis Worst, Landschapsbeheer Friesland/Biodivers Cultuurland Ooststellingwerf en Eelke Rijpkema, molenaar korenmolen De Weyert Makkinga
10.50 uur Officiële moment: wethouder Fimke Hijlkema van gemeente Ooststellingwerf onthult het informatiebord ‘Van akker naar bakker’ en de vier deelnemende partijen ondertekenen het ‘samenwerkingcontract’: Teler Karl Brouwer uit Elsloo, Cor Hofman namens Bakker Nijstad Oosterwolde, Eelke Rijpkema namens de molen en Dennis Worst namens Landschapsbeheer Friesland/Biodivers Cultuurland Ooststellingwerf.
11.00 uur Bezoek aan de informatiemarkt op het molenpleintje waar de deelnemers informatie geven vanuit hun perspectief, rondleiding molen De Weyert en Oold Ark.

Informatiemarkt
Op het pleintje voor de molen is een informatiemarkt waar de deelnemende partijen aan het project informatie geven over het project. De informatiemarkt is van 10.30 – 16.00 uur.